Cand un tren intra pe un pod, el apasă asupra acestuia cu o forta de greutate din ce in ce mai mare...

Cand un tren intra pe un pod, el apasă asupra acestuia cu o forta de greutate din ce in ce mai mare. Oare viteza cu care se deplaseaza centrul de greutate al portiunii de tren aflata pe pod este aceeasi cu viteza trenului?


Rezolvare


Centrul de greutate al unei portiuni de tren aflate pe un pod se deplasează la aceeași viteză cu viteza trenului întreg, deoarece trenul se mișcă ca un tot unitar și viteza sa este uniformă pe toată lungimea sa, inclusiv pe pod.



In cazul in care un tren intra pe un pod, forta de greutate pe care o exercita asupra podului este constantă si nu din ce in ce mai mare.

Viteza cu care se deplaseaza centrul de greutate al portiunii de tren aflata pe pod este aceeasi cu viteza trenului.



Un comentariu:

Anonim spunea...

un resort are lungimea de 30cm atunci cand nu este deformat, cand forta deformatoare este de 0,6N el se alungeste cu 2cm, se fixeaza de resort o bara AB de lungimea l=2m și masa m=4kg care se poate roti in jurul punctului O, aflat la 60cm de extremitatea B. Pentru a mentine baza în poziție orizontala, se actioneaza in punctul B cu o forta verticala, lungimea resortului fiind acum de 50cm. Determinati marimea fortei care actioneaza in B

Cauta pe site