Cauta pe site

Probleme rezolvate fizica clasa 12

6 comentarii:

Unknown spunea...

raza de lumina cade sub un unghi de 6° pe o placa de stlcn= 1,5 cu grosimea 2 cm , sa se afle deplasarea de lumina care iese din placa?

Unknown spunea...

Sub ce unghi e situat conductorul față de liniile cîmpului magnetic de inducție 800mT, dacă acționează asupra unei unități de lungime o forța de 4N.Lungimea conductorului fiind de 400 mm

Unknown spunea...

Calculati frecventa necesara pentru o unda de radio ce se propaga la o dostanta de 5000km

Unknown spunea...

Aflati forta ce actioneaza asupra unui conductor cu lungimea 10 cm parcurs de un curent electric cu intensitatea 10 A,situat intr-un camp magnetic omogen cu inductia de 0,12T,daca unghiul dintre conductor si vectorul inductie magnetice este de 90grade.

Unknown spunea...

Ce distanță parcurge o particulă instabilă din momentul creării sale până în momentul dezintegrării dacă durata sa de viață măsurată în mişcare este t = 3 * 10 ^ - 6 s , iar din repaus este t0 = 2, 2 * 10 ^ - 6 s ?

formuleonline spunea...

Forta electromotoare care actioneaza asupra conductorului este data de relatia: F = BIL*sin(theta), unde B este inductia magnetica, I este intensitatea curentului electric, L este lungimea conductorului, si theta este unghiul dintre conductor si vectorul inductiei magnetice. In cazul specificat, forta electromotoare care actioneaza asupra conductorului este: F = 0,12 T * 10 A * 10 cm * sin(90) = 0.

Deoarece unghiul dintre conductor si vectorul inductiei magnetice este de 90 grade, sin(90) = 1, ceea ce inseamna ca forta electromotoare care actioneaza asupra conductorului este de 0.