Acneea referat


Definitie


Acneea, este termenul folosit pentru cosuri si complexitatea problemelor care pot apãrea la tineri si la unii adulti. Acestea apar de obicei pe fatã, dar pot cuprinde si gâtul, pieptul, spatele si pãrtile laterale ale bratelor. Acneea este doar o problemã a pielii si nu afecteazã si sãnãtatea generalã.

Care sunt cauzele aparitiei


La pubertate, glandele sebacee incep sã producã o substantã uleioasã, numitã sebum. Sebumul lubrifiazã pielea. Uneori peretele dintre glandele sebacee se sparge si imprãstie sebumul prin piele ceea ce cauzeazã roseatã, umflãturi, cu alte cuvinte cosuri. Aceste glande pot forma la suprafata pielii puncte negre sau albe. Punctele negre nu sunt cauzate de mizerie.
Existã o bacterie care in mod normal trãieste in piele si se numeste Propionibacterium acnes. Ea trãieste in sebumul produs de glandele sebacee. Uneori, aceastã bacterie se multiplicã si cauzeazã inflamatii si acnee.
Acneea este "construitã" in genele voastre si "strãbate" generatiile in familiile care o au.
La femei, acneea se agraveazã in mod frecvent pe timpul menstruatiei.
Alimentele nu cauzeazã acneea. In unele cazuri, anumite alimente agraveazã acneea. Aceste alimente pot fi: ciocolata, alunele, laptele s.a. In majoritatea cazurilor acneea nu este agravatã de aceste alimente.

Ø      acneea se poate agrava din cauza stresului.
Ø      produsele cosmetice agraveazã acneea.
Ø      femeile adulte au des necazuri cu acneea la vârsta mijllocie. Nu sunt cunoscute incã motivele.


Tratament


In principal mizeria nu provoacã acneea. Totusi, tenul trebuie spalat de douã ori pe zi folosind o lotiune delicatã fãrã sãpun.
Stoarcerea cosurilor nu este o solutie, deoarece pot lãsa semne. Interventia chirurgicalã la acnee poate fi fãcutã folosind instrumente sterile pentru inlãturarea punctelor negre, albe si a cosurilor.
Nu existã un tratament exact pentru acnee. Acneea poate fi controlatã, dar nu si vindecatã.
Lumina si razele soarelui pot ajuta unii pacienti, dar nu se recomandã. Lumina soarelui cauzeazã imbãtrânirea si ridarea pielii si cancerul de piele.
Dacã sunt folosite cosmetice, ar trebui sã nu continã ulei. Chiar si cosmeticele pe bazã de apã pot contine ulei.
Dacã este folosit un produs hidratant acesta trebuie sã fie etichetat cu "nu produce comedoane", adicã puncte negre sau albe.
Dermatologul v-ar putea prescrie antibiotice sub formã de unguente sau pe cale oralã.
Existã foarte multe tratamente pentru acnee. Nu toate persoanele rãspund la acelasi tratament. Dacã primul nu dã rezultate cu sigurantã unul dintre cele ce vor urma, va da.


Referate

Niciun comentariu:

Cauta pe site