Legile efectului fotoelectric

Prima lege a efectului fotoelectric
Intensitatea curentului fotoelectric de saturatie este direct proportionala cu fluxul radiatiilor electromagnetice incidente, cand frecventa este constanta.


A doua lege a efectului fotoelectric
Energia cinetica a fotoelectronilor emisi creste liniar cu frecventa radiatiilor electromagnetice si nu depinde de fluxul acestora.


A treia lege a efectului fotoelectric
Efectul fotoelectric extern se poate produce numai daca frecventa radiatiei este mai mare sau cel putin egala cu o valoare minima specifica fiecarei substante.
Frecventa minima la care se produce efectul fotoelectric se numeste frecventa de prag sau pragul rosu al efectului fotoelectric.


A patra lege a efectului fotoelectric

Efectul fotoelectric extern se produce practic instantaneu.


Un comentariu:

Adrian Gheorghe spunea...

Ce nu se spune este ca aplicand legile energiei si impulsului se vede ca nu se conserva simultan si energia si impulsul fotonului incident pe placa metalica. Acest fapt face necesara o alta explicatie (alta teorie) care sa explice totodata si efectul fotoelectric extern dar si efectul fotoelectric intern. Fiindca efectul fotoelectric intern este acela care asigura forta electromotoare asupra electronilor din circuitele cu panouri fotovoltaice

Cauta pe site